keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kevat ja ruokavalio!

Lampenevilla ilmoilla on ihan suora vaikutus mun mielitekoihin, ja nain ollen siis ruokavalioon. Talven "raskaammat" ruuat ovat vaihtuneet vihreisiin smootheihin ja erilaisia salaatteja tekee mieli enemman ja enemman. Vuodenajan vaihteluilla on siis suora yhteys kehomme tarpeisiin!

Eilen tein tosi raikasta vihersmoothia sellerista, kurkusta, romaine salaatista, pinaatista, avocadosta, omenasta, paarynasta ja sitruunasta + ripaus suolaa, reilu tl ohranorasjauhetta ja vetta. Tasta tuli iso lasipullollinen, josta riittaa noin kolmeksi kerraksi. Nama smoothiet sailyvat jaakaapissa kaksi paivaa. 

Mun lempi smoothiet ovat yleensa marja/banaanipohjaisia, mutta nyt omat marjavarastot alkavat uhkaavasti tyhjentya. Kaupasta ostan ainoastaan kotimaisia marjoja! Eilisessa Helsingin Sanomissa olikin juttu ulkomaisista pakastemarjoista, joista on saatu A-hepatiittia myos Suomessa. A-hepatiittti on maksatulehdus, jonka oireita ovat ihon ja silmien varjaytyminen keltaisiksi, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, oksentelu ja kuume. Ulkomaiset pakastemarjat pitaisi aina kuumentaa ennen syomista, ja harva tuskin nain tekee esim smoothia tehdessa! Kannattaa siis olla tarkkana, mita marjoja suuhunsa laittaa... Onneksi on kesa tulossa ja uuden kauden marjat! 

Huomaatko sina muutoksia ruokavaliossasi vuodenaikojen vaihtuessa? 

Ja tervetuloa kaikille uusille lukijoille, kavijamaarat ovat nousseet huimaa vauhtia! Kiitos kaikille vanhoillekin lukijoille, te inspiroitte mua kirjoittamaan, ja kiva kun jaksatte kayda kommentoimassa :)



Now, when the weather is getting warmer, I can see that my body is craving more green smoothies and salads! So there is a connection with seasons, what I our body needs.

Yesterday I made a super yummy green smoothie; celery, cucumber, romaine, spinach, avocado, some apple, pear and lemon + barley grass, himalayan salt and water. This one serves 3 and it lasts in the freezer two days.

My favorite smoothies are based with berries and banana, but now all my berries from last year starts to be gone... From the store, I only buy Finnish ones! Yesterday's paper was an article about A-hepatite found in frozen berries. Some cases also here in Finland! Reserchers thinks that its been caused by foreign berries, and we should use those ones only after heating... but who heats the berries before making a smoothie? Well, its great that we are heading summer now, so we can soon get fresh ones again :) 

4 kommenttia:

  1. Vielä en oo huomannut merkittävää eroa talveen.. Taidan olla syväjäässä edelleen. Hahah. Mutta kesällä tekee kyllä enemmän mieli salaatteja kuin lämpimiä keittoja ja pataruokia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ma oon jo niin kevat/kesa fiilareissa... niin kuin postauksista varmaan kaykin ilmi :)

      Poista
  2. Mä jätän myös ulkomaiset marjat suosiolla kauppaan.

    Nykypäivän ruokailutottumukset ovat käsittääkseni vieneet kehon ph-tasoa happamampaan (onko tuo edes sana??) suuntaan. Marjat, hedelmät ja kasvikset (emäksisiä) tasapainoittavat sitä. Näin olen ainakin ymmärtänyt :)

    Toi verianalyysi oli tosi mielenkiintoinen, tekisi mieli testauttaa oma tilanne.

    VastaaPoista
  3. Hyva niin, onneks tulee kesa ja saa tuoreita mansikoita :)

    Totta! Mulla ilmeisesti maitotuotteet ja stressi vaikuttaa juuri siihen happamuuteen... lisaa vihreita smootheja :) Tama verianalyysi oli tosi mielenkiintoinen! Sain viela messutarjouksena 30e:lla!

    VastaaPoista