sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Painonpudotuksesta ja metsalenkki!

Viikko on jalleen paketissa, ja viimeisen silauksen kivalle viikolle antoi asiakkaan upea painonpudotus, ja varsinkin ne kadonneet sentit! Tasaisen varmasti kilot ovat tippuneet 1kg/viikko vauhtia ilman nalkakuureja, kolmea treenikertaa paivassa tai laihdutuspillereita! Tosi-tv ohjelmat antavat usein vaaristyneen kuvan painonpudotuksesta. Harvalla on aikaa treenata paivittain kolmea kertaa... ja kuinka pysyvia tuloksia nain nopealla painonpudotuksella saadaan, esim 17kg/7vko?

Painonpudottajan kannattaa muistaa, etta on tarkea syoda saannollisesti pienia annoksia, jotta aineenvaihdunta pysyy vauhdissa. Prosessoimatonta, puhdasta ruokaa saa syoda yllattavankin paljon, ja siis paljon muutakin kuin salaatinlehtea. Jos keho ei saa tarpeeksi energiaa, se siirtyy saastoliekille ja yrittaa pitaa tiukasti kiinni kaikesta energiasta, ja painonpudotus hidastuu tai pysahtyy kokonaan vahaisista kaloreista huolimatta...

Iltapaivalla sain vihdoinkin mahdollisuuden tehda "kunnon" metsalenkin! Reilut 1h 30min metsassa hurahti nopeasti. Metsassa juokseminen on ihan parasta ja niin rentouttavaa. Ainoa miinuspuoli on mun pienoinen karhu pelko! Voi kuullostaa vahan hassulta, mutta nailla seuduilla on aina silloin talloin tehty karhu-havaintoja. Sykkeet saa akkia nousemaan jo silla, etta muuten hiljaisessa metsassa lintu polahtaa jostain pusikosta! Hirviin olen "tormannyt" muutaman kerran, mutta ne ovat lahteneet nopeasti juoksemaan toiseen suuntaan. Metsassa juostessa on hyva pitaa kyypakkausta mukana, ihan vain varmuuden vuoksi. Kaarmeita nakyy kesaisin usein, varsinkin aurinkoisina paivina. Olisin viihtynyt metsassa viela paljon pidempaankin, mutta syntymapaivajarjestelyt odottivat...



Naissa maisemissa juostaan lokakuinen Pirkanholkkakin! Pirkanholkka juostaan todella rankassa maastossa (tai nain olen kuullut, en ole itse sita juossut, ainakaan viela...) ja se vastaa ihan maratonia, vaikka matka onkin hieman lyhyempi, 33km. Onko joku teista juossut taman? 




Maasto vaihteli aina metsatiesta lahes olemattomiin polkuihin, mutta hyvin loysin viela Kivimakeenkin; paikkaan keskella metsaa, jossa treenasin kuntopiiria joka torstai lahes 20 vuotta sitten hiihtoteamin kanssa. Vahan ehka kaipaisivat "laitteet" paivitysta, mutta hyvin pystyi viela tangolla tehda kyykkyja. Ja tuskinpa taalla enaa kovinkaan moni treenaa, sen verran kaukana on paikka sivistyksesta... tai tanaan ei ainakaan muita nakynyt.




Lopuksi pihassa treenailin viela leuanvetoa ilman avustusta, ja hyvinhan se sujui... Viela ei olla tavoitteessa, mutta pikku hiljaa :)



2 kommenttia:

  1. Hienoissa maastoissa olet lenkkeillyt. Minäki nautin eniten metsälenkeistä. Onneksi meiltä lähtee suoraan takapihalta metsäpolku :)
    Nyt kun tulin reissusta kotiin, niin Sillä välin oli kaikki lumet sulanut ja pääsin jo ekaa kertaa tänä vuonna itsekin metsään hölkälle. Oli kyllä ihanan rentouttavaa.

    Hyvät vaput, unehtui äsköiseen viestiin laittaa :)

    VastaaPoista
  2. Eiko olekin.... metsa on ihan paras :) Lucky you :)

    Kiitos samoin Hansu!

    VastaaPoista