tiistai 11. joulukuuta 2012

My 10 Favorite Things!

Sain vahan aikaa sitten haasteen Tanjalta fashionmeetsbusiness blogista! Mun pitaa siis listata 10 mun tan hetken lempijuttua, toteuttaa niita mahdollisimman paljon ja laittaa haaste vahintaan 5:lle henkilolle eteenpain! Tassa mun Top 10! 

1. Rakas perhe ja Ystavat. 

Lapset ja mies tietenkin ykkosia! Tosi laheisia ollaan, seka mun etta mun miehen suvun kanssa! Oman aidin kanssa soitellaan viikottain ja aiti on ollut meilla auttamassa muutoissa ja kaikessa mahdollisessa! Toivottavasti nahdaan taas pian! Tama on ensimmainen joulu, kun ollaan ihan vaan nelistaan!

Ystavat on tietenkin kanssa tarkeita! Osa on lapsuudesta asti ja osa matkan varrella tulleita, mutta kaikki yhta tarkeita! Se on niin iso rikkaus, etta on rakkaita ystavia, joiden kanssa saa olla oma itsensa ja jakaa niin ilot kuin surutkin!

2. Hyva Terveellinen Ruoka.  

Nautin suunnattomasti hyvasta ruuasta ja ruuanlaitosta! Mulle ruoka ei todellakaan ole vain polttoainetta! Mika sen parempaa kuin kokata hyvaa ruokaa ja nauttia siita hyvien ystavien ymparoimana! 

Tykkaan terveellisesta ruuasta ja testailla erilaisia resepteja! Mulle tulee Maku-lehti, ja Glorian Ruoka& Viini-lehden ostan aina kun ollaan Suomessa! Harvoin teen ruokia just reseptin mukaan vaan testailen erilaisia versioita ja muuntelen terveellisimmiksi! 

Nyt otin esiin vuoden 2010 Maku-lehden joulunumeron (missakohan 2011 on...)ja alan suunnitteleen Joulun menyyta (harmi, kun taalta ei saa poroa... siita tulis niin ihania alkupaloja!)

3. Matkustaminen ja Kielet.

Pienesta pitaen olen rakastanut matkustamista ja tutustumista uusiin paikkohin ja kulttuureihin. Aitini kanssa matkustimme vahintaan kerran pari vuodessa, jonnekin pain maailmaa! Italia on vielakin ehdoton suosikkini... ruoka, kulttuuri ja elamantyyli! Romaan olisi kiva menna uudelleen, viime kerrasta on jo ihan liian kauan! 

Nyt ulkomailla asuessa, matkustamme lahinna Suomeen, riippuen loman pituudesta. Dubai on ollut viime aikoina kestosuosikki, jos aurinkoa haetaan. Siella on aina takuu varma helle! Lasten  koulut kuitenkin hankaloittaa matkustamista, koska loma-ajat eivat aina osu yksiin toitten kanssa...

Hyva kielitaito on todella tarkeaa, ja tekee matkustamisen niin paljon helpommaksi. Puhun sujuvasti ( suomen lisaksi) englantia ja ranskaa. Saksaa ja ruotsia opiskelin koulussa, mutta koska en ole kayttanyt kumpaakaan moniin vuosiin, on taidot aika lailla ruosteessa... Espanjaa ja hollantia olen opiskellut saannollisen epasaannollisesti viime vuosina... 

4. Hiihto. ja juoksu

Tulee varmaan yllatyksena, mutta hiihto on mun suosikki urheilulaji! Hiihdin kilpaa aina 17-vuotiaaksi asti! Joka talvi (jos ollaan Suomessa) on ihan pakko paasta hiihtaan... Sukset on valmiina odottamassa parissakin paikassa! Mikaan ei ole ihanampaa kuin hiihtaa metsan siimeksessa... 

Juoksu tulee tietenkin perassa hyvana kakkosena! Parasta olis, kun talvella paasis hiihtaan ja kesalla juokseen... Ehka sekin viela joskus onnistuu! 

Joka joulu ostamme jokaiselle perheenjasenelle kutakin kuvaavan koristeen joulukuuseen... tana vuonna sain hiihtavan lehman! Viime vuonna olin hiihtava possu! :)




5. Hieronta.

Yritan kayda saannollisesti hieronnassa, parin viikon valein. Niska/hartiaseutu on aina ollut mulla ongelma-alue... vaikka kuinka venyttelen ja joogaan niin ainoa apu loytyy hieronnasta. "Rasvanlevittely" hierontaa en kesta ollenkaan, vaan hieronnan pitaa kunnolla tuntua lihaksissa!

Jalkapohjahieronta on maailman rentouttavinta! Ja "kuviot jalkapohjaan"!! Aina kun naemme siskoni kanssa, laitamme leffan pyorimaan, makaamme sohvalla (toinen toisessa paassa) ja teemme toisillemme kuvioita jalkapohjiin! :) Niin ihanan rentouttavaa!


6. Terveyskaupat. Smoothie-baarit.

Voisin tuhlata pienen omaisuuden kaiken maailman supereihin, mehuihin/smooteihin, raaka-ja terveysjuttuihin! Taalla on niin huippu tarjonta kaikkea terveellista, joka kadun kulmassa! 

Mutta mika sen parempi lahja itselle kuin panostaa omaan hyvinvointiin! Olemme valmiita investoimaan autoon, vaatteisiin ja muuhun materiaan, mutta oma hyvinvointi unohdetaan tai sita pidetaan usein liian kalliina ... Priorisointia!







7. Aamut.

Nautin kun saan aamulla haarailla rauhassa, kun muut viela nukkuvat! Olen aina ollut aamunvirkku, enka saa nukuttua aamukuutta pitempaan, vaikka kuinka pitkaan illalla valvoisin!

Ideaali aamuni on viikonloppuisin, kun kayn ensin lenkilla, ja sitten nautin rauhassa aamupalan ja kahvin, ja luen paivan uutiset! Ihan paras aloitus paivalle!








8. IIN 

Olen aina ollut kiinnostunut terveellisesta ruokavaliosta ja urheilusta, mutta opiskelu IIN:ssa avasi portit ihan uuteen ulottuvuuteen! Niin paljon uutta ja syvallisempaa tietoa. Hyvinvointi ei rajoitu vain ruokaan ja treenaamiseen! Itsetuntemus ja ihmissuhteet ovat hyvin tarkeassa osassa hyvinvoinnissamme. 

Opiskelujen lisaksi tutustuin aivan mahtaviin ihmisiin, joista on tullut paljon muutakin kuin opiskelukavereita. Todella hyvia ystavia, joiden kanssa jaamme samanlaisen ajattelutavan, testaamme erilaisia (paa-asiassa kasvisruokaravintoloita) ja vietamme aikaa yhdessa. Viime maaliskuussa osallistuimme yhdessa IIN Conferensiin Los Angelesissa. Alla olevat kuvat ovat sielta! 


Raakakakkua Santa Monicassa
Aamulenkkia Long Beachilla

9. Suomi.

Suomessa on aina sydameni, vaikka asuisimme kuinka kaukana. Lomailemme yleensa aina Suomessa, kun vain pystymme! Siella ovat kaikki rakkaamme ja kesamokki, sauna ja jarvi! Vaikka olenkin aika kaupunkilainen, niin rakastan metsaa ja jarvimaisemaa... ja kunnon vuodenaikoja!

10. Jooga ja Joogamatkat.

Ensi kosketuksen joogaan sain Ranskassa, mutta vasta Lontoossa asuessamme hurahdin siihen ihan taysin, ja kavin joogaopettaja-koulutuksenkin! Siella ohjasin joogaa parisen vuotta. Lontoossa tutustuin myos huippu joogaohjaajiin (esim Jax Lysyciaan joka on ollut parina vuotena Nike Conventionissa Helsingissa ohjaajana!). Jax jarjestaa Ibizalla ja Formenteralla aivan ihania jooga retriitteja! Paljon joogaa, aurinkoa ja terveellista Detox-ruokaa! Jo viiden paivan jalkeen olo on kuin uudestisyntynyt! Sinne kun paasis pian! 

Talla hetkella joogailen mielestani liian vahan...  yritan kayda tunneilla 2 kertaa viikossa ja joogailla kotona, mutta usein se "kiireitten" alla "unohtuu" (lue: tekosyita...) Juoksu ja jooga, eivat ole paras pari! Sen minka joogassa venyy, juoksu jaykistaa...


Annan taman haasteen eteenpain seuraaville lempi bloggaajilleni: Sarpukalle, Sportsladylle, Endorfiinikoukussa, KukkaLaaksolle ja Katz in the Citylle! 




4 kommenttia:

  1. Olipa kiva kuulla susta lisää! Ja kiitos kun tartuit haasteeseen. Ihanaa jouun odotusta sulle ja sun perheelle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos haasteesta Hellu :) Uskon omasta listastani löytyvän samoja asioita kuin sinulta.

    VastaaPoista
  3. Eipa kesta!
    Kiva nahda sun lista! :)

    VastaaPoista