sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Vaihtelua Aamupalalle





Taas on aika nauttia tästä ihanasta syysherkusta; viikunasta! 

Viikuna on lähtöisin Vähä-Aasiasta. Se kuuluu mulperin sukuun ja nykyään viikunapuita viljellään laajalti trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla. Viikunan hedelmäliha on pehmeää ja punertavaa. Siinä on paljon syötäviä siemeniä. Kuori on vaaleanharmaa tai tumman sinertävä. Maku on happaman makea, ei ollenkaan niin makea kuin kuivattujen viikunoiden. Kannattaakin suosia tuoretta viikunaa kuivattujen sijaan, sillä kuivatut hedelmät sisältävät paljon enemmän sokeria.







Viikuna maistuu hyvin niin vuohenjuustosalaatissa, aamujugurtin kuin juustojenkin seuralaisena. Nyt muutamana aamuna olen kevyesti paistanut viikunalohkoja kookosöljyssä ja nauttinut ne soijajugurtin ja trailmixin kanssa. Oikein hyvää, helppoa ja kivaa vaihtelua! 


2 kommenttia:

  1. Viikunat on kyllä niin kauniita. Viikunahillo on kanssa suosikkini juustojen kanssa, joten tuore viikunakin luulisi pärjäävän hyvin esim. valkohomejuuston kanssa. Nythän tuota pitäisi kokeilla, kun kaupat vielä tätä namia hetken tarjoavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiko olekin :) Ja tosiaan sopii hyvin myos valkohomejuustojen kanssa. Oma suosikkini on Comte.

      Kannattaa ehdottomasti testata :)

      Heidi

      Poista