tiistai 18. kesäkuuta 2013

Viikon Vinkki


Viime viikkoina on kesakeittiossa pitanyt kiiretta. Urheilevalla perheella pitaa olla ruuat valmiina nopeasti. Treeneista saapuvilla lapsilla, ja miksei myos aikuisilla, on kova nalka, ja ruokaa on saatava heti! Valilla kokkailen paivan ruokia valmiiksi jo aikaisin aamulla- tai myohaan illalla, jotta ruuat ovat valmiina seuraavaa paivaa varten. Nain valtytaan pikaratkaisuilta, jotka yleensa ovat ei-niin-terveellisia vaihtoehtoja.

Eilen tein illalliseksi ruokaisaa kvinoasalaattia, jonka paalle sopii loistavasti myos grillattu kana. Itse soin tata paistetun halloumi-juuston kanssa. Kvinoaa keitin sen verran paljon, etta siita riita lounaaksi viela tanaankin. 



Quinoa/Halloumi Salad with Nuts

1dl quinoa (dry)
Mache
1/2 Avocado
Dried Cranberries
Hazelnuts
Pecans

Wash the quinoa, if its not "ready to cook" one. Cook 1dl of dry quinoa in approx. 2dl of water, low heat. Add some spices. I always experiment with different ones, but this time I added only a pinch of salt, black pepper and fresh mint leaves. Mix all the ingredients and place on the plate. 

Secret is in the dressing...

Dressing:

Olive Oil
1tsp of Green Pesto
1tsp of Honey
Squeeze of Lemon
Black Pepper
Salt
Fresh Mint

Usually, if I make a dressing, I use balsamico, but unfortunately this time I was running out of it. So I tried to make something different with pesto, and it turned out really yummy :) Just mix all ingredients and toss it over the salad and enjoy!


Fresh Mint Leaves


Bon Appetit!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti