keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Kasvisvoittoisia kesapaivia


Kesa on kasvisten, hedelmien ja marjojen aikaa. Tuoreet suomalaiset mansikat ovatkin jo alkaneet valloittaa torien ja kauppojen hyllyja, samoin kuin suomalaiset uudet perunat. Helppoja ja nopeita kesaruokia valmistuu ihan kaden kaanteessa!

Summer is time for veggies, fruits and berries. Fresh finnish strawberries are hitting the markets and stores now, and new potatoes as well. Great summer foods, which are easy and quick to cook!

Avocado kuuluu melkeinpa paivittaiseen ruokavaliooni, mutta hyvana kakkosena tulee parsa. Olen ihan koukussa parsatankoihin. Yleensa hoyrytan tai keitan niita muutaman minuutin. Tassa yksi kesan lemppari salaateistani.

I use avocado almost daily, and asparagus as well. Right now, I am so hooked with asparagus. Usually I just steam or boil them slightly. Here's one of my favorite salad.





Asparagus/Avocado/Halloumi Salad

Mache
Tomato
1/4 Avocado
Sundried Tomatoes
Asparagus
Pumpkin seeds
2 slices of Halloumi Cheese
+ black pepper and olive oil (optional)

Steam or boil asparagus few minutes.

Tassa viela muutama suosikki aamu/valipala...
And here's some of my favorite breakfasts/snacks...





Mika on sinun kesaherkkusi?
What is your summer special treat?



8 kommenttia:

  1. Ihanaa!
    Kiitos sinun, avocado on myos minun herkkua nykyaan ;-) Tanaan tosin en voinut laittaa sita salaattiin, silla ne olivat aivan liian kovia kaupassa.
    Loysin muuten hirssia (millet), pitaa tehda puuroa huomenna. Chiaa en loytanyt viela tanaan, mutta etsinta jatkuu...
    Mukavaa viikonjatkoa,
    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Sari,

      Avocado on parasta :) Kannattaa laittaa puuron joukkoon vahan vaikka mantelimaitoa, niin saat siita "kermaisemman". Chia puddingia suosittelen myos testaamaan :) Vie kielen mennessaan!

      Kiitos samoin!

      Heidi

      Poista
  2. niin mites sä teit tuota chiapuuroa? näyttä superherkulta!! :)

    Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Leena,

      Tassa viela chia puddingin ohje:


      Blendaa 2dl cashew-pahkinoita ja 2 1/2dl vetta sileaksi,
      lisaa 1 iso banaani, kanelia, vaniljaa, pala inkivaaria, 1rkl hunajaa/agavea ja ripaus suolaa-> blendaa sileaksi

      Siirra kulhoon ja lisaa 1dl chiansiemenia. Laita jaakaappiin "jahmettymaan" noin tunniksi. Nauti marjojen tai hedelmien kanssa :)

      Oikein hyvaa :)

      Heidi

      Poista
  3. En oo vieläkään kokeillu tota chiapuddingia, vaikka pitkään oon jo kuolannu aina täältä ;D Ehkä vielä joku kaunis päivä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Anni,

      Tosi helppoa ja super herkullista :) Suosittelen!

      Heidi

      Poista
  4. Jälleen taas niin ihania kuvia :) Minun tämän kesän herkutteluja on kyllä ollut tuore ananas, kotimaiset mansikat ja parvekkeella kasvava omenaminttu! Hedelmät palastellen kulhoon, ja minttua muutama lehti silputen päälle. Hyvää :) Ruokasektorilla hykertelen kaikelle, missä on grillattu pinta, on se sitten lohta, kanaa, paprikaa tai haloumia. Mutta tämän kesän juttu on kyllä ollut rucola-suolaviiniheinä-paahdettu punajuuri-pinjansiemen-feta-salaatti. Oih. Onneksi kesä on joka vuosi :)

    VastaaPoista
  5. Moikka,

    Kiitos ja aivan ihanalta kuulostaa sun salaatti! Nami! Punajuuri ja feta on huippu yhdistelma. Taytyykin tehda joku paiva. Grillijutut on myos mun juttu... parsaa, lohta, halloumia... tulee ihan nalka :)

    Kivaa viikkoa :)

    Heidi

    VastaaPoista