torstai 27. kesäkuuta 2013

Just Breath...


Relax & Breath











Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, kuinka hengitys vaikuttaa mieleemme ja ajatuksiimme. Ja painvastoin. Vihaisena, stressaantuneena ja jannittyneena hengitys nopeutuu ja muuttuu pinnalliseksi, kun taas rauhallisessa ja levollisessa olotilassa hengityskin on rauhallista, syvaa ja tasaista... Itse kiinnitin tahan huomiota HCR:ssa, kun vatsakipujen myota hengitys muuttui hyvin pinnalliseksi ja "lyhyeksi"... tuntui kuin hengitys olisi jaanyt puolittaiseksi, eika saanut vedettya henkea loppuun asti. Tietoisuus tasta auttoi rentouttamaan kehon, ja hyvin pian tama onneksi menikin ohitse.

Harva meista tulee paivan tohinoissa ajatelleeksi hengitysta, vaikka hyvin monella se nykypaivana onkin vain pinnallista, ja ilma jaa vain keuhkojen ylaosaan. Hengittaminen on niin luonnollinen asia, etta sen takia sita ei juuri tulekaan ajatelleeksi. Tarkeaa olisi kuitenkin opetella hengittamaan oikein, jotta oppisimme kayttamaan koko keuhkojen kapasiteettia hyvaksi. Hengittaminen vaikuttaa hyvinvointiimme, ja siksi olisikin hyva pysahtya kuuntelemaan kehoamme ja hengitystamme. Myos hyva ryhti auttaa hengittamaan oikein.

Luonnostaan hengityksemme on syvaa, mikali mikaan ei hairitse sita, esimerkiksi stressi. Tietoinen hengittaminen tarkoittaa sita, etta huomioimme hengityksemme laadun, ilman etta kontrolloimme sita. Tietoisuus hengityksesta ilman kontrolloimista on aluksi vaikeaa, mutta pian harjoittelun myota hengityksen tiedostaminen muuttaa hengityksen laadun syvaksi ja luonnolliseksi. Itse olen huomannut, etta jooga ja meditaatio auttavat tassakin.


Our breath is intimately connected to our minds: to our feelings and our thoughts. The quality of our breathing directly reflects the quality of our mind. This relationship also works the other way. By adjusting the quality of our breathing, we can influence the state of our mind.





6 kommenttia:

  1. Mahtava aihe Heidi! Kiitos!

    Itsellani on jooga auttanut kiinnittamaan huomiota hengitykseen kuin myos opettanut hengittamaan oikein...

    Tuskin maltan odottaa, etta paasen Suomeen hengittamaan raikasta ilmaa!!!

    Mukavaa viikonjatkoa,
    s

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Sari,

      Kiitos :) Aihe, jota ei aina tule ajatelleeksi.

      Tervetuloa Suomeen :) Taalla on nyt ihanat ilmatkin!

      Heidi

      Poista
  2. Tuo on muutes ihan totta, hengittäminen ei ole niin helppoa, kuin sitä äkkiä ajattelisi. Täytyykin ryhtyä opettelemaan.

    Toinen asia, saanko kysyä, kun joissain kuvissa on näkynyt tuo sinun rannekoru. Onko sillä jokin muukin tarkoitus, kuin olla kaunis, mitä se minun mielestä isosti onkin :)

    VastaaPoista
  3. Moikka Haltiakummi,

    Kiitos! Jos tarkoitat tata neonkeltaista rannekorua, niin sen ostin tyttarelle eurolla Espanjasta joltain torilta :) Nyt olen ominut sen itselleni :)

    Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ei ollut sitten parantavia magneettivipoja tai sen suurempaa "ihmisenä kasvamista" siinä rannekorussa :D Tosin kivasta rannekorusta tulee kyllä hyvä ja hymyillyttävä mieli, ja sehän on paljon se! :))

      Poista
    2. Ei ehka niita, mutta vari tuo paljon positiivista energiaa :) Kivaa viikonloppua :)

      Poista