perjantai 7. kesäkuuta 2013

Nuts about... nuts :)

Pahkinat ovat oiva valipala, mutta ne sopivat myos salaatteihin puuroihin, raakaruokiin ja jalkiruokiin. Mun suosikkeja ovat cashewt, parapahkinat ja saksanpahkinat. Myos matkustaessa pahkinat kulkevat hyvin mukana. 



Parapahkinat: Parapahkina sisaltaa paljon magnesiumia, kalsiumia, fosforia ja B1-vitamiinia. Parapahkinoissa on myos poikkeuksellisen korkea seleenipitoisuus, paivittainen tarve tayttyy jo kahdesta pahkinasta

Cashewpahkina: Cashewpahkinat sisaltavat paljon proteiinia, omega-rasvahappoja, rautaa, magnesiumia, fosforia ja sinkkia. Cashewt ovat hyvin koukuttavia makunsa puolesta. Pahkinoita ei kuitenkaan kannata syoda maaraansa enempaa niiden korkean energiapitoisuuden takia. Kohtuus tassakin!

Saksanpahkina: Saksanpahkina sisaltaa runsaasti terveellisia omega-rasvahappoja eika juuri nimeksikaan hiilihydraatteja. Se on myos loistava raudan, kaliumin, fosforin ja seleenin lahde. Saksanpahkina sopii hyvin myos salaatteihin ja itse kaytan myos puuron joukossa. Hyva combo esimerkiksi banaanin kanssa!


Hirssipuuroa, maapahkinavoita, mustikoita,
banaania ja saksanpahkinaa.
Grillattu vuohenjuustosalaatti tuoreilla viikunoilla ja
saksanpahkinoilla


Valipalaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti