tiistai 29. huhtikuuta 2014

Interval Training







Intervallitreeni on tehokas treenimuoto esimerkiksi silloin kun aikaa on vain vähän. Jo puolessa tunnissa lämmittelyineen ehtii vetää hyvin hien pintaan ja saada sykkeet ylös. Intervallitreenin voi tehdä salilla melkein missä lämmittelylaitteessa vain, ja ulkona tietenkin juosten tai pyörällä. Sprintti- ja palauttelu-osuuksien ajan voi määritellä oman tavoitteen mukaan. 

Ajatuksena kova intervallitreeni ei ehkä ole se mieluisin, mutta välillä on hyvä tulla ulos sieltä mukavuusalueelta ja haasta itseä. Olo treenin jälkeen on samaan aikaan kaikkensa antanut, mutta myös täynnä energiaa! 

Oman aamutreenin päätähtenä tänään olivatkin juuri intervallit. Ajatuksena tosin oli tehdä rinta/ojentajatreeni, mutta soutulaitteessa lämmitellessä innostuinkin vetämään kunnon intervallit. Alkulämmittelyn jälkeen tein 10 x 30/30 treenin, eli 30sec kovaa, ja 30 sec palauttelua kymmenen kertaa. Lopuksi vielä 500m kiihtyvästi ja päälle kevyttä palauttelua. Supertehokas treeni puolessa tunnissa. Salilla tein vielä puolen tunnin kokovartalo treenin. 

Viime intervalleista onkin aikaa, sillä yleensä olen tottunut tekemään ne juosten. Mutta hyvät endorfiinit saa tästäkin. Mieletön olo treenin jälkeen- tätä olen kaivannutkin :) Näitä siis lisää ohjelmaan! 









Morning workout was everything, but not planed. I was thinking to do some chest/tricep workout, but when warming up on a rowing machine, I decided to do some intervals; 10 x 30/30. 30 sec interval followed by 30. sec recovery. And on top of that 500m sprint! Hard and sweaty workout! More of these! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti