sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Breakfast



Nyt on tullut aika sanoa hyvästit aamupuurolle- ainakin hetkeksi. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan alkoi aamupuuro tökkiä jo muutaman lusikallisen jälkeen. Osasin sitä tosin jo hieman odottaakin. Helposti tykästyn juttuihin ja menen samalla kaavalla siihen pisteeseen asti, että koen totaalisen kyllästymisen. Näin kävi puurolle- hetkellisesti. 

Onneksi löysin puurolle nopeasti korvaajan- Bircher Mysli! Monelle varmasti tuttu lomamatkojen hotellien buffeteista. Parhaat bircherit olen syönyt Dubaissa Jumeirah Beachillä- siis tähän asti ;) Nyt nimittäin testasin raakaversiota, jonka bongasin Deliciosly Ellan blogista. Kaapissa sattui sopivasti olemaan vielä kaikki tarvittavat raaka-aineetkin- aina itsetehtyä mantelimaitoa myöden. Salaisuus kermaisuuteen piilee juuri itsetehdyssä mantelimaidossa.

Illalla, alle viidessä minuutissa, tein myslin jääkaappiin tekeytymään ja aamulla mysli oli valmista lusikoitavaksi. Ihanan kermaisen pehmeä herkku, joka on kaiken lisäksi maidoton ja gluteeniton. Päälle vielä muutama vadelma, rusinoita, siemeniä ja siitepölyä. Nam :) Ellan blogissa on myös muita ihania herkkuja, kannattaa käydä kurkkaamassa. 




                            Vadelmainen Bircher Mysli

                                                             1 kypsä Banaani
                                                          reilu desi Vadelmia
                                                        n. 2 dl Mantelimaitoa
                                           2 dl gluteenittomia Kaurahiutaleita
                                                         1 rkl Chian siemeniä
                                                               2 rkl Rusinoita
                                   pieni kourallinen Auringonkukan siemeniä
                                           pieni kourallinen Kurpitsan siemeniä
                                                         pari rkl Kaakaonibsejä
                                                         2 rkl luomu hunajaa

Muussaa banaani ja vadelmat kulhossa ja lisää mantelimaitoa. Sekoita hyvin. Lisää muut ainekset ja laita mysli jääkaappiin yön yli tekeytymään. Nauti aamulla :) Delish!




The time has come to say good bye to my usual morning oatmeal. I was kind of waiting for it, cause I knew, that sooner or later it will happen. When I fancy something a lot, I just keep making it, till I totally get fed up. And that's exactly what happened with my oatmeal- for now. 

Luckily I found a great replacement fairly quickly from Deliciously Ella's blog. Yummy Bircher muesli! You might know it already from hotel buffets. On holiday get aways they usually always have it.  I've had my favorite one in Dubai at Jumeirah Beach- so far ;) 

This one is made with almond milk, and luckily I still had some home made one on the fridge. It's just the best and on top of that, so easy to make. It gives the bircher that creamyness and soft texture. Just loving it. You will also need a ripe banana and 1dl of raspberries. Mash them together in a almond milk. Then add 2dl of gluten free oats, 1 tbsp of chia seeds, 2 tbsp of raisins, handfull of pumpkin- and sunflower seeds, couple of spoonfull cacaonibs and 2 tbsp of organic honey. Leave it overnight in the fridge, and it will be ready to enjoy straight away in the morning :) Delish!


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä hyvälle perinteisen puuron vaihtoehdolle :) Varsinkin kun kesää ja toivottavasti lämpöä kohti mennään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli oikein hyvää ja kaiken lisäksi helppo tehdä! Suosittelen testaamaan. Ihan selvästi keho kaipaa vihersmooteja ja muita kyvyempiä ruokia, mitä lämpimämmäksi ilmat muuttuvat :)

      Mukavaa sunnuntaita sinulle :)
      Heidi

      Poista