maanantai 23. kesäkuuta 2014

Midsummer Foods

Jussit on taas juhlittu :) Mukavaa yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa, mölkkyä, puutarhanhoitoa, vesijuoksua, saunomista ja herkuttelua maukkailla kesäruuilla. Tykkään touhuta keittiössä ja ruuanlaitto onkin kuin harrastus. Tässä muutama snapshot viikonlopun ruuista... 


Aamupaloilla pääroolissa tuoreet mansikat :) Nam! 




Raikas kesäinen salaatti; grillattuja tiikerirapuja, vuohenjuustoa, cantaloupemelonia, mansikoita, retiisiä ja saksanpähkinöitä salaattipedillä. Alkoholia juon vain harvoin, mutta hyvän ruuan kanssa hyvässä seurassa maistuu lasillinen hyvää valkoviiniä. Tämä Etelä Afrikkalainen luomu valkoviini on ehdottomasti tämänhetken suosikkini. Kuiva, mutta kevyen raikas viini, jossa hintalaatusuhde on kohdillaan- pullo maksaa alle 10€. 


Kesäinen lounas; uusia perunoita, kotitekoista rapukastiketta, lohta, kananmunaa sekä höyrytettyä porkkanaa ja kukkakaalia. Kupissa kuppikastiketta; kevätsipulia, luomu voita ja keitettyä vettä, johon on kiva dippailla uusia perunoita.




Puutarhatöiden jälkeen kotitekoisia burgereita :) Jauhelihapihvit tein luomu lihasta; 800gr luomu jauhelihaa, 3 luomu kananmunaa, 2 valkosipulinkynttä, suolaa, mustapippuria ja tuoretta basilikaa. Grillaa pihvit ja kokoa burgeri omien mieltymysten mukaan. Grillattu ananas toimii tässä hyvin, samoin kuin salaatti, tomaatti ja avocado.




Jälkiruuan kanssa oikaistiin tällä kertaa ja turvauduttiin lasten suosikkiin Frödingenin mutakakkuun. Kakkua tuunailtiin marjoilla ja marengilla. Kakku on sen verran makea, että yhdestä kakusta riitti hyvin kymmenelle hengelle. Välillä näinkin. 

Lomien jälkeen ollaan taas takaisin arjessa, akut ladattuina. Somatic Studion kuulatunnit ovat nyt kesätauolla, mutta Westendin koululla hiiralantiellä kuulaillaan tänään tuttuun tapaan kello 18.30. Aurinko paistaa ainakin vielä, mutta pieni sadekaan ei haittaa- katoksen alla ei kastu :) Tervetuloa! 



2 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja - vielä terveellisiä herkkuja!! Piti kauan miettiä mitä nuo tossa salaatin päällä on, mut katkarapuja näköjään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Väreillä saa ruuasta aina herkullista :) Salaatissa tosiaan grillattuja tiikerirapuja, aivan ihania. Nam!

      Mukavaa viikkoa :)

      Heidi

      Poista