lauantai 31. elokuuta 2013

Mamma Mia mitkä ruuat!

Torstai-iltana olin aivan poikki päivän kävelemisen ja lentomatkan jälkeen. Teki mieli jäädä huoneeseen ja syödä matkalta jääneet eväät, mutta eihän nyt Italiassa voi jäädä huoneeseen syömään! Monta viikkoa olen himoinnut thin crust pizzaa aidolla buffalo mozzarella tai täydellisen al dentea pastaa. Kotona voi sitten lepäillä ja syödä pähkinöitä ja omenaa sohvalla. 

Koska en ole ennen käynyt Milanossa, niin kysyin ravintolavinkkejä hotellin respasta. Ystävällinen herra suositteli italialaista, tietenkin, ja varasi samantien pöydänkin. 









Ristorante Nabucco, joka sijaitsee aivan Duomon lähettyvillä, olikin nappivalinta. Grillattuja kasviksia ja Linguini with lobster. Annoskoot olivat aivan valtavat! Pastasta olisi syönyt ainakin kaksi, ja hävettikin jättää puolet syömättä, kun tarjoilija kysyi oliko ruoka huonoa. Ei, päinvastoin, oikein hyvaa, mutta vähempikin olisi riittänyt... 







Tarjoilijan suosittelemana tilasin vielä tiramisua. Ja varmistin vielä, että eihän annos ole kovin iso... Hmmmm, kuvasta voi päätellä, että lautasella olisi tiramisua isommallekin pöytäseurueelle. 



the best I can do...





Ihanaa olla lomalla ja nauttia hyvästä ja erilaisesta ruuasta mitä yleensä syö, mutta kyllä neljä päivää pastaa ja pizzaa on ihan sopivan pitkä aika, tai muuten joutuu olemaan löysissä verkkareissa kotimatkalla... :D Syödessä muuten mietin, että onkohan italialaisilla samanlailla gluteenin kanssa ongelmia kuin meillä suomalaisilla? Tuntuu, etta Suomessa joka toisella gluteeni aiheuttaa jonkinlaisia vatsaongelmia (myös itselleni). Viereisessäkin pöydässä syötiin alkupalaksi pizzaa ja pääruuaksi pastaa...





2 kommenttia:

  1. Heips. Ihana matka! Upeat nahtavyydet ja mahtavaa ruokaa! Nauti!
    Mulla tuli mieleeni tosta sun gluteiiniherkkyysjutusta semmoinen, etta olen kuullut/lukenut jostain, etta koska vehna tulee alunperin Middle East-alueelta, niin nailla kansoilla (myos italialaisilla, koska samaa geneettista perimaa) ei ole vehnan kanssa samanlaisia ongelmia kuin muilla maailman kansoilla. Heidan ruoansulatuksensa on jotenkin adaptoitunut vehnaan paremmin...
    Mukavaa loppulomaa!
    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Sari,

      Kiitos :) Taalla on tosiaan nautittu niin nahtavyyksista, vaelluksesta, futiksesta kuin ihanista ruuistakin :)

      Voi hyvin olla gluteenin kanssa noin, silla joka ateria tuntuu olevan vehnajauhopainotteinen- ainakin jossain muodossa.

      Heidi

      Poista