tiistai 27. elokuuta 2013

Terveellistä perusruokaa lounaalla


Nyt koulujen alettua aamupäivät menevät ihan huomaamatta, ja lounasaika saapuu kuin varkain! Siksi lounaaksi suosin ruokaisia, nopeita, mutta terveellisiä salaatteja- mausta tinkimättä. 

Salaattipohjana toimii usein vuonankaali, tammenlehtisalaatti, rucola tai pinaatti, jonka päälle kokoan paljon kasviksia, riippuen siitä mitä kaapista löytyy. Proteiininlähteenä suosikkini on grillattu lohi tai kana, siemenet & pähkinät tai kvinoa. Tykkään erityisen paljon myös grillatusta halloumijuustosta, joka on kivan suolainen, ja sopii hyvin yhteen esimerkiksi cantaloupe-melonin kanssa. 

Tässä muutama lounas, toivottavasti joku saa näistä inspiraatiota! 

Tammenlehtisalaattia, höyrytettyjä kukkakaalia ja parsakaalia, avocadoa ja kevyesti oliiviöljyssä paistettuja kanttarellejä.


Salaattisekoitusta, kurkkua, mansikoita ja grillattua vuohenjuustoa. Tämä annos on Café Fannysta, mutta sama on helppo toteuttaa myös kotona. Ravintolassa syödessä voit pyytää kastikkeen sivuun, näin voit itse annostella kuinka paljon tai vähän haluat laittaa. Itse en juurikaan käytä salaatinkastikkeita. 



Tammenlehtisalaattia, tomaattia, kesäkurpitsaa, siemeniä, kanaa ja Buffalo mozzarellaa. Kanaa syön harvoin, ja silloinkin tykkään tehdä marinaadin itse; oliiviöljyä, korianteria, hieman hunajaa, mustapippuria, sitruunaa tai limeä, suolaa ja mausteita fiiliksen mukaan! Jos teen kastikkeen, niin lisään vielä kookosmaitoa. 



Perussalaattia, porkkanaa, kurkkua, tomaattia, siemeniä, avocadoa, aurinkokuivattua tomaattia ja Buffalo mozzarellaa. Nämä raaka-aineet kuuluvat ruokakaappien "vakiovarustukseen". Näistä on helppo taikoa salaatteja yhdessä tai erikseen. Myös kvinoa sopii hyvin lisukkeeksi. (Erittäin hyvä proteiininlähde kasvissyöjille!)
 


Vuonankaalia, höyrytettyä parsakaalia, kesäkurpitsaa, aurinkokuivattua tomaattia, parmesaanilastuja ja tonnikalakastiketta. Tätä syötiin viime viikolla nopeana dinnerinä, ja loput söin seuraavana päivänä lounaalla. Jos tiedät, että on tulossa kiireisiä päiviä, niin valmiiksi tehdyt ruuat jääkaapissa ovat pelastus. 



Salaattia, vihreitä papuja, tomaattia, avocadoa, siemeniä, aurinkokuivattua tomaattia ja halloumia. 



Grillattua lohta, höyrytettyä kukkakaalia ja parsakaalia ja avocadoa. 


                                                     
                                                                 Bon Appetit!


6 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä, ajattelin tänään tehä kvinoakanasalaatin lounaaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni :)

      Kuulostaapa herkulliselta :)

      Heidi

      Poista
  2. Niinpä, todella herkullisia kuvia! Nam!
    Pari kysymystä tuli mieleen; miten keität/valmistat kvinoan? Yhdestä blogista poimin kvinoasalaatin ohjeen ja siinä sitä huuhdeltiin, paistettiin, keitettiin ja annettiin olla... oli niin työlästä, etten ole toista kertaa jaksanut, vaikka salaatti olikin huippuhyvää!
    Ja toinen; tonnikalakastikkeen reseptistä olisi myös kiinnostunut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Maikku :)

      Kiitos, ja niin helppoja tehda!
      Kvinoa tosiaan taytyy huuhdella ennen keittamista, mutta saatavilla on myos valmiiksi huuhdeltuja. Yleensa ihan vain huuhtelen haalealla vedella ja sitten keitan ohjeen mukaisesti noin 15 minuuttia. 1 osa kvinoaa ja 2 osaa vetta. Usein laitan sekaan myos yrtteja, korianteri on lemppari. Paitamisesta en ole koskaan kuullutkaan...

      Tonnikalakastike on myos superhelppo, ja tama on myos lasten suosikki. Joukkoon laitan yleensa mita kaapista loytyy, mutta yleensa 1-2 purkkia tonnikalaa oljyssa, valkosipulia, sitruunaa, luomu tomaattikastiketta (Pirkalla on hyva kastike!), vahan Dijon- sinappia, suolaa, mustapippuria. Joskus paistan pannulla myos kesakurpitsaa joukkoon. Mielikuvitus on vain rajana :)

      Heidi

      Poista