perjantai 15. elokuuta 2014

Get out of your comfort zone!




Meillä jokaisella on omat mukavuusalueemme, jonka keskipisteessä haluaisimme viettää mahdollisimman paljon aikaa. Siellä pisteessä kaikki on tuttua ja turvallista. Toistamme usein kokemuksiemme ja ajatustemme viitoittamaa tietä, koska näin on aina tehnyt. Aiemmat kokemukset ja ennakkokäsitykset saavat meidät helposti pitäytymään mukavuusalueella ja uusien juttujen kokeilu voi tuntua epämukavalta. 

Välillä olisi kuitenkin hyvä tulla ulos sieltä mukavuusalueelta, jotta saisimme laajennettua mukavuusaluetta laajemmalle. Pikku hiljaa aluksi epämukavaltakin tuntunut asia alkaa tuntua helpommalta ja jossain vaiheessa jopa mukavalta tai hyvältä. 

Treenattavien kanssa testaamme erilaisia lajeja ja tullaan varmasti ulos myös sieltä mukavuusalueelta, jotta kehitystä saadaan aikaiseksi. Yhdelle iso askel pois mukavuusalueelta voi olla jo palaveripullan vaihtaminen terveellisempään, kun toisen kanssa saatetaan hifistellä viherjauheilla. Kaikki olemme erilaisia, ja siksi suunnittelen ohjelmat aina yksilön tarpeiden mukaan- samaa ohjelmaa ei todellakaan voi lätkäistä jokaisen käteen. 

Keskiviikkona testasin omaa mukavuusaluettani Malminkartanon portaissa. Voi, kuinka helppoa olisi juosta vain sitä tunnin peruslenkkiä, mikä on hyvä sekin. Mutta, jos tavoitteena on kehittyä ja juosta kovempaa, on sieltä mukavuusalueelta uskallettava tulla pois ja testattava rajoja. Nykyään lempitreenejäni ovatkin juuri intervallit ja mäkivedot- treenin jälkeinen fiilis on väsynyt, jalat hapoilla ja kaikkensa antanut, mutta samalla olo on kuin voittajalla. 

Oletko sinä valmis tulemaan ulos mukavuusalueeltasi? Vaihtaa väsymyksen energiaksi tai karkkipussin lenkkareihin, ja yksinkertaisesti voida paremmin? Tämän kuun loppuun asti tarjoan PT- ja treenipaketeista -15%. Lisätietoja paketeista heiditainio@aol.com.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti