perjantai 7. maaliskuuta 2014

Syntisen Ihana Suklaa...



Jatketaan sitten kakuilla, kun ollaan kerran alkuun päästy :) Varsinainen raakakakkujen viikko takana, vaikka suurin osa onkin mennyt tarjolle. Vaikka raakakakut ovatkin sokeri/vehnäkakuille se terveellisempi vaihtoehto, ei näilläkään kannattaa painontarkkailijan herkutella kuitenkaan ihan päivittäin. Pala raakakakkua menee jo melkein ateriasta, varsinkin tämä ihanan täyteläinen suklaakakku, joka sulaa suussa. Jo pienikin pala riittää taltuttamaan makeanhimot. Weekend treat :) 

Tämä raakakakku syntyi aurinkoisena keskiviikko aamuna, päivän terveysiltaa silmällä pitäen. Ajatuksena oli tehdä täyteläisen suklainen, mutta kuitenkin raikas raakakakku- vähän niin kuin raakaversio sacherkakusta. Tästä syntyi idea yhdistää appelsiini ja suklaa, joka onkin tunnetusti syntisen hyvä yhdistelmä. Kaikkihan tykkäävät kai suklaasta? 




                            Syntisen Ihana Suklaakakku

                                                                        Pohja:

                                                                 1 dl Manteleita
                                                            1 dl Parapähkinöitä
                                                          1 dl Saksanpähkinöitä
                                                                1 dl Mulpereita
                                                            4 Medjool Taatelia
                                                                  1 rkl Hunajaa
                                                                 Ripaus suolaa

Surauta (liotetut ja kuivatut) pähkinät ja muut ainekset blenderissä murumaiseksi seokseksi. Painele leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan. Laita pakkaseen jähmettymään täytteen teon ajaksi. 

                                                         Appelsiini/Suklaatäyte:

                                                              2 1/2 Appelsiinia
                                                            1 Appelsiinin kuori
                                                      2 dl Raakakaakaojauhetta
                                                             8 Medjool Taatelia
                                                             1/2 dl Kookosöljyä
                                                              5 rkl Kaakaovoita
                                                         1 rkl Maapähkinävoita
                                                                 2 rkl Hunajaa
                                                               1 rkl Psylliumia
                                                                   1 tl Vaniljaa
                                                                Ripaus Suolaa

Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa. Pese ja kuori yksi applesiini, mutta raasta yhden kuori täytteeseen ja puolikkaan koristeluun. Käytä mielellään luomu appelsiinia. Lisää kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tarvittaessa vettä, mutta moussen on tarkoitus jäädä hieman paksuksi. Muista maistella ja lisätä makua tarvittaessa. Levitä mousse pohjan päälle ja laita pakkaseen jähmettymään ja valmista toinen mousse. 

                                                         Avocado/SuklaaMousse

Tämä mousse maistuu jälkiruokana ihan sellaisenaankin, mutta sopii mielestäni erityisen hyvin tämän kakun viimeiseksi silaukseksi :) Suklaanautinto on taattu! 

                                                                   2 Avocadoa
                                                      3 rkl Raakakaakaojauhetta
                                                          3-4 rkl luomu Hunajaa
                                                               2 rkl Kookosöljyä
                                                                  1 tl Vaniljaa
                                                             Tuoretta Minttua
                                                                Ripaus Suolaa

Varmista, että avocado on kypsää -> kuori ja poista kivi. Blendaa kaikki raaka-aineet kuohkeaksi vaahdoksi. Maistele ja levitä kakun päälle. Koristele kakku mehiläisen siitepölyllä, appelsiinin raastetulla kuorella ja kaakakonibseillä. Nauti kaikessa rauhassa- jokaisesta lusikallisesta :) 

Tämä kakku meni makeisiin suihin terveysillassa, vain yksi pala jäi. Viimeisen palan nautiskelin eilen iltapäivällä vihersmoothien kanssa. Samalla mietin, koska tekisin taas lisää kakkua... (Teinkin heti tänään isälle synttärikakun viikonlopuksi <3 ). Nautinnollista viikonloppua kaikille ja laittakaa kommenttia, jos päätätte testata kakkuja :) 







4 kommenttia:

  1. Heidi voi ei näiden sun herkkujen kanssa! Ja mä oon vielä huomenna menossa ostoksille ruohonjuureen ja punnitse&säästä -liikkeeseen! Noh, onpahan ainakin ideoita, mitä kotiutettavista tuotteista sitten toteuttaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura :)
      Oli kylla hyvaa. 4 sokeritonta viikkoa takana, mutta naiden kakkujen kanssa ei kylla tunnu, etta olisi jostain joutunut luopumaan. Hyvin parjaa siis ilman prosessoitua sokeria. Naisten paivan kunniaksi kakkua :)

      Mukavaa Naistenpaivaa!
      Heidi

      Poista
  2. Kyllä on kaunis! Oli varmasti tosi hyvää :) Terv. ingrid

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ingrid, hyvin maistui.
      Oikein mukavaa naistenpaivaa ja viikonloppua sinulle :)

      Heidi

      Poista