maanantai 4. maaliskuuta 2013

Hyotyliikuntapaiva!

Kuntoa Kansalle kampanja yhdessa Sportsladyn kanssa on nyt kaynnissa, ja tarkoituksena on askeltaa niin paljon kuin mahdollista! Vahintaan siis se 10 000 askelta paivassa! 

Mulla on nyt ollut askelmittari kaulassa 1.3 asti aamusta iltaan laskemassa mun askelia! Yllattavan paljon saa askeltaa, ellei sitten urheile tai kay lenkilla paivittain! Askelmittari on hyva tavallisille liikkujille, jotka haluavat seurata hyotyliikunnan maaraa omassa liikkumisessa, ja etta kuinka paljon niita askelia todellisuudessa oikein kertyy (tuleeko se minimi 10 000 askelta/paiva tayteen)! Liikkuvassa tyossa askeleita kertyy helpostikin, mutta esimerkiksi toimistotyolaisella askelia ei juuri kerry! 

Itse omassa kaytossa olen huomannut, etta esimerkiksi juoksulenkilla tai reippaalla kavelylenkilla askelmittari ei pysy mun vauhdissa. Lauantaina huomasin, etta mulle kertyi suunnilleen samat askeleet 55minuutin juoksusta( 10km) kuin tunnin kavelylenkista (5.5km), vaikka matkaa juoksulenkilla oli kuitenkin melkein tuplat ja aika sama! Ja sunnuntain pitkalla lenkilla kertyi ( 21km ja reilut 2h) vain 19 00 askelta, vertauksena: 2h laskettelusta saa vertailutaulukon mukaan 24 000 askelta! Rasitustaso on kuitenkin aivan eri luokkaa... Mutta hyotyliikunnassa ja vahan liikkuvalle askelmittari siis on oiva valine ja hyva motivaattori liikkumaan enemman! Ehka on helpompi lahtea kauppaan kavellen tai kavella portaat hissin sijasta, kun mittari raksuttaa! Kuntoa kansalle hyotyliikunnasta :)

Tanaan otinkin askelmittarin vain hyotyliikunnan kannalta, ja tein kaikki paivan menot, mitka pystyin, kavellen! Aamulla kavelin kierratyskeskukseen viemaan pullot, tolkit jne. Taman lenkin ja aamutoimien jalkeen askelia oli kertynyt reilut 5 000.



Tasta matka jatkui ystavan kanssa kavelylenkilla... ja askelia kasassa reilut 13 000.



Paivalla kauppareissu ja postissa asiointi kavellen... ei ihan lahikaupassa, mutta melkein... ja askelia reissun jalkeen 17 104.



Loppu paivan olin silti aktiivinen (perus ruuanlaittoa, imurointia, silitysta, lasten hakemista ja viemista) ja asiakkaiden tapaamista (Skypen kautta!), mutta askeleita ei silti enaa niin kauheasti kertynyt (talla hetkella kasassa 17 911 askelta). Kannattaa siis hyodyntaa tyomatkat, kauppareissut, kayttaa portaita hissin sijasta jne. niin se minimi 10 000 tulee siina ja siina kasaan ilman lenkkiakin... Kuntosalit ja muut urheilut ovat sitten tietenkin vain plussaa! Kotitoita en laske mukaan, silla ne ovat kuitenkin mulle juttuja, jotka teen joka tapauksessa, ilman etta mietin niita hyotyliikuntana! 

Hyodynnatko sina tyomatkoja liikkumiseen? Mika sinun mielesta on hyotyliikuntaa?


Lopuksi viela kaunis kuva paivan tee-hetkesta hyvan ystavan seurassa :)

2 kommenttia:

  1. Parasta hyötyliikuntaa on polkee pyörällä autoilun tai julkisten sijaan.. tosin tällä kelillä mietin, että kuinka hullua se on. Pomppas sydän kurkkuun ku liukastelin tuolla lumikerroksen alla olevalla peilijäällä. Huhhuh...

    VastaaPoista
  2. Niinpa! Nyt talvella ehka vahan haastavampaa... ainakin nain lumipyryn jalkeen! Oo varovainen!

    VastaaPoista