sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Sunnuntaitreeni: Sauvarinne!


Aurinkoinen sunnuntai-aamu houkutteli ulos liikkumaan. Juoksutossut jalkaan ja kotikaupungin laskettelurinteeseen- täällä on tullut sauvottu useamman kerran aiemminkin ;) Upeat maisemat! Maasto on mäkistä ja juuri täydellistä mäkitreeniin. Tehokasta ja sykettä nostavaa treeniä! 

Mäkitreenin voi tehdä joko juosten tai sauvakävellen. Näin jyrkissä ja pitkissä rinteissä sykkeet saa nousemaan hyvin ihan kävellenkin. Sauvojen avulla myös ylävartalo saa kunnon treenin. Sauvakävellen voi energiankulutus nousta yksilötasolla jopa 46% korkeammaksi kuin kävellen. Muista siis käyttää sauvoja tehokkaasti! Työnnä sauva taakse niin, että kämmen aukeaa ja irtoaa kunnolla sauvasta. Näin myös jalkojen työskentely tehostuu. Liian usein näkee sauvoja joko roikottavan perässä tai "tököttävän" edessä. 

Laajempien lihasryhmien osallistuminen sauvakävelyssä on syynä sen kävelyä tehokkaampiin harjoitusvaikutuksiin: 

• kokonaisvaltaisesti lisääntynyt kestävyys ja voima ryhtilihaksissa ja koko kehossa
• kohentaa verenkiertoa ja parantaa hapenottokykyä
• merkittävä sykkeen nousu
• polttaa enemmän kaloreita
• kohentaa tasapainoa 
• lisää luuston tiheyttä
• vähentää lonkka-, polvi,- ja nilkkaniveliin kohdistuvaa painetta
• helpottaa mäkien nousua

Hyvä mäkitreenipaikka Helsingissä löytyy ainakin Jätemäestä. Siellä voit treenata joko rappusissa (426 porrasta!) tai sauvakävellen/juosten viereistä rinnettä.

Parin tunnin treenin jälkeen maistui tuore mango, luomu Alpro-jugurtti mustikoilla, viherjauheella ja siemensekoituksella :) 


Fit- lehden arvontaan on vielä aikaa osallistua! Rekisteröitymällä blogin julkiseksi lukijaksi ja kommentoimalla tästä, olet mukana arvonnassa. 



2 kommenttia:

  1. On todella tehokasta! Viime kesänä mentiin muutaman kerran porukalla lähimpään laskettelurinteeseen kipuamaan mäkeä. Ilman sauvoja kylläkin. Jokainen meni omaan tahtiin ja täytyy sanoa, että loppuajasta ei kyllä juttu enää luistanut kenelläkään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekkin! Ja mukavaa vaihtelua myös lenkkeilyyn. Kannattaa testata joskus vielä sauvojen kanssa. Silloin saa kunnolla myös ylävartalon mukaan :)

      Heidi

      Poista