maanantai 19. toukokuuta 2014

Jäätelökesä!


Aurinko, terassi, mansikat ja jäätelö! Vaikka maitotuotteita ei juurikaan enää ruokavaliossani näy, kuuluu jäätelötötterö auttamatta kesään- onneksi maidottomia versioita on helppo tehdä itsekin, ja vielä ilman turhia lisäaineita ja makeutusaineita. Tässä jäätelössä makeutuksena käytin taatelia, mutta joukkoon voi toki lorauttaa myös hieman hunajaa. 

Eilen oli juuri täydellinen "jäätelökeli", ja terassin jynssäämisen jälkeen innostuinkin valmistamaan maidotonta raakajäätelöä. Maidottomia versioita löytyy toki kaupastakin, mutta tehokkaalla blenderillä valmistuu kotitekoinenkin superhelposti. 



                         Sunny Sunday Raw Ice Cream

                                           pakastettu pilkottu Banaani
                                         kourallinen pakastemansikoita
                                   2 rkl jääkaappikylmää Kookoskermaa
                                       1 Taateli tai loraus luomu hunajaa
                                                 2 tl Chiansiemeniä

Blendaa tehokkaalla blenderillä kuohkeaksi "jäätelöksi". Itse en malttanut jäätelöä enää pakastaa, vaan kauhoin samantien pallon kulhoon- päälle mehiläisen siitepölyä. Jos pakastat jäätelön, saat tehtyä jäätelölusikalla kauniita palloja. Tästä määrästä tulee kaksi isoa jäätelöpalloa- nyt toinen odottaa pakkasessa seuraavaa aurinkoista iltapäivää, ehkä jo tänään ;) 

Sun, strawberries and ice cream!  Just can't resist… even if I am avoiding dairy. Yesterday was just a perfect day to make some raw dairy free ive cream. You only need 1 frozen banana, handful of frozen strawberries, 2 tbsp of coconut cream, 1 date or some honey and 2 tsp of chia seeds. Blend all with a powerful blender till smooth. I had mine straight away, but it has more "ice cream" texture when you leave it in the freezer a bit. This serves 2.


2 kommenttia:

  1. Ahh näyttääpä hyvältä! Itsekään en syö maitotuotteita, ja näin jäätelörakastajana, oli mukava huomata, että esimerkiksi Prismassa myytiin soyamaitoon tehtyä jäätelöä! Se oli myös täysin gluteenitonta jne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Oli hyvää!

      Olen aiemmin ostanut varmaankin juuri tuota samaa jäätelöä, mutta muistaakseni sokeripitoisuus oli aika korkea… Mutta eipä tuo silloin tällöin herkuteltuna haittaa ;)

      Aurinkoista päivää sinulle :)

      Heidi

      Poista