sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Sunday Morning

Puuro on tällä hetkellä lähes päivittäinen osa aamupalaani, mutta tänään teki mieli jotain raikasta ja mielellään mahdollisimman värikästä! Pöydällä odotti kasa makeita appelsiineja, porkkanoita, inkivääriä ja sitruunaa, joista puristin mehun. Eilisen smoothien sekaan pilkoin banaania, mustaherukoita, puolukkaa ja päälle ripottelin vielä chian-siemeniä ja mehiläisen siitepölyä. Nam :) 

Keltaisen ja oranssin väriset kasvikset sisältävät paljon vitamiineja, etenkin C-vitamiinia, joka onkin luonnon oma piristysruiske. C-vitamiinin vaikutusta tehostavat vielä fytokemikaalit, jotka vahvistavat mm. immuunijärjestelmää. C-vitamiini auttaa myös raudan imeytymisessä. Hyviä C-vitamiinin lähteitä ovat mm. appelsiini ja greippi. 

Oranssi beetakaroteeni muuttuu elimistössä A-vitamiiniksi, joka parantaa ihon ja limakalvojen kuntoa sekä hämäränäköä. Beetakaroteenin on todettu estävän myös erilaisia ruonsulatusalueen syöpiä. Oranssit kasvikset sisältävät myös paljon kuitua ja vähentävät huonon (LDL) kolesterolin määrää elimistössä- monta syytä siis syödä paljon porkkanaa!  






“The food you eat can be either the safest and most powerful form of medicine or the slowest form of poison.”  -Ann Wigmore

4 kommenttia:

  1. Vitsi tämä sun blogi vaikuttaa hyvältä! Kivaa, että löysin tänne :) Kuvasi ovat ihania ja saavat veden herahtamaan kielelle. Otatko kuvat jollain järkkärillä? Ja tuo viimeinen lainaus on kyllä todella hyvä. Mulle on vasta viime aikoina alkanut todella avautua sen paikkaansapitävyys, ja sen myötä avautunut ihan uusia ruokamaailmoja :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tiinuska :)

    Kuvat on otettu ihan vain kannykalla, mutta jos valo on oikein huono niin otan kameralla. Mutta sekaan ei tosin ole mikaan "ammattijarkkari". Valokuvaus kylla kiinnostaa ja tykkaan itsekin kauniista ja esteettisista valokuvista. Ruokamaailmassa vain mielikuvitus on rajana! Niin ihania juttuja saa terveellisista ja tuoreista raaka-aineista :)

    Heidi

    VastaaPoista
  3. Hei, haluan kertoa että olen löytänyt blogisi pari viikkoa sitten ja kahlannut sen jotakuinkin läpi nyt. Todella inspiroivaa luettavaa! Olen itse pikkuhiljaa enemmän kiinnostunut myös ravinnosta. Sokeririippuvuus on vaivannut teini-iästä lähtien mutta pikkuhiljaa oppien se ainakin välillä pysyy aisoissa. Olen tähän ikään jo sen verran realisti ja ehkä myöskin mukavuudenhaluinen, etten kamalan tiukkaa linjaa haluakaan vetää, mutta blogisi ja asenteesi innostaa kokeilemaan terveellisempiäkin vaihtoehtoja. Kiitos siis loistavasta blogista!

    VastaaPoista
  4. Moikka,

    Kiva kuulla, sait hymyn huulille :)
    Sokeririippuvuus vaivaa todella monia, itsekin kamppailin sen kanssa vuosia. Onneksi nykyaan satunnaiset herkuttelut eivat haittaa, ja pienikin pala makeaa riittaa. Kaikkea kohtuudella on muutenkin mielestani hyva ohjenuora.

    Oikein mukavaa viikkoa sinulle :)

    Heidi

    VastaaPoista